Monday, October 3, 2011

Κέρδισε…χωρίς καν να ιδρώσει!


Επιστροφή στις νίκες για την St. Pauli μετά από το στραπάτσο της προηγούμενης βδομάδας και την εντός έδρας ήττα από την ομάδα της Erzgebirge Aue. Γνωρίζοντας πως παίζει στην δύσκολη έδρα της Energie Cottbus, η St Pauli παρουσιάστηκε αρκετά σοβαρή μετουσιώνοντας από νωρίς σε γκολ τις ευκαιρίες της, βγάζοντας έτσι εκτός παιχνιδιού τους γηπεδούχους. Τα γκολ της νίκης έβαλαν οι συνήθεις ύποπτοι για την φετινή χρονιά: Kruse-Ebbers (2) και Shachten.

Ο προπονητής της ομάδας μας Andre Shubert ξεκίνησε το ματς με δύο αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Στο κέντρο της άμυνας στη θέση του τραυματία Sobiech βρέθηκε ο Gunesch, ενώ στον χώρο των κεντρικών χαφ προτιμήθηκε ο Daube στη θέση του φορμαρισμένου τη φετινή χρονιά Bruns. Οι υπόλοιποι ήταν οι γνωστοί:Tschauner-Rothenbach-Thorandt-Shachten-Boll-Bartels-Schindler-Kruse-Ebbers.

Το ξεκίνημα του παιχνιδιού βρήκε και τις δύο ομάδες σχετικά μουδιασμένες. Σιγά σιγά όμως η St. Pauli άρχισε να δημιουργεί ευκαιρίες και να αποδίδει το καλό ποδόσφαιρο στο οποίο μας έχει συνηθίσει φέτος, ιδιαίτερα στα εκτός έδρας ματς. Έτσι, στο 17ο λεπτό μετά από εκτέλεση κόρνερ του Daube, και μια πρώτη κεφαλιά του Gunesh o Shachten σχεδόν πάνω από την γραμμή έσπρωξε με το κεφάλι τη μπάλα στα δίχτυα.0-1 λοιπόν για την St Pauli και 2ο φετινό γκολ για τον Shachten σε εννιά ματς. Καθόλου άσχημα για ένα αριστερό μπακ!

Από αυτό το σημείο και μετά η ομάδα μας έγινε πιο επικίνδυνη, ιδιαίτερα στις αντεπιθέσεις με την ασταθέστατη άμυνα της Cottbus να τρέχει και να μην φτάνει. Έτσι σε μία από αυτές τις αντεπιθέσεις ο Kruse έπειτα από πάσα του Bartels σημείωσε με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή το 0-2 στο 43ο λεπτό. Στο διάστημα που μεσολάβησε ανάμεσα στα δύο γκολ, μοναδική αξιόλογη φάση ήταν ένα σουτ του Fenin για την Cottbus που πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Tschauner. Κάπως έτσι κύλησε το α΄ ημίχρονο.

Το β΄ ημίχρονο ξεκίνησε με μία αλλαγή για την St Pauli.Στη θέση του Schindler πέρασε ο Bruns, γεγονός που επέφερε και κάποιες εσωτερικές αλλαγές στο χώρο του κέντρου. Η Cottbus είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων χωρίς να πιέζει ιδιαίτερα, με τον Tschauner να αποκρούει εντυπωσιακά το μακρινό σουτ του Kruska. H St. Pauli συνέχιζε να βγάζει με ευκολία αντεπιθέσεις και σε μία από αυτές ο Ebbers μετά από πάσα-κεφαλιά του Boll βρέθηκε αμαρκάριστος στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής και με ένα ωραίο γυριστό διαμόρφωσε στο 76ο λεπτό το 0-3.

Στο 77ο λεπτό και ενώ πια το αποτέλεσμα είχε κριθεί, o Shubert έκανε την δεύτερη αλλαγή για την ομάδα μας  και πέρασε τον Morena στη θέση του Boll,ενώ στο 79’ ο Saglik πήρε την θέση του Daube. Οι αλλαγές φαίνεται πως μας αποσυντόνισαν λιγάκι και έτσι βρήκε την ευκαιρία η Cottbus να μειώσει σε 1-3.Το γκολ για την Cottbus σημείωσε με  ωραία κεφαλιά ο Ludwig, που για δύο χρόνια (2007-2009) έπαιζε στην St. Pauli. To σκορ του παιχνιδιού έκλεισε στο 86ο λεπτό, όταν μετά από κόρνερ του Bruns ο Ebbers με κοντινή κεφάλια σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του γκολ και διαμόρφωσε το τελικό 1-4.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Δευτέρα 17/10 21:15 St. Pauli-Fortuna Dusseldorf.

By GreenCeltic

No comments:

Post a Comment